In deze dialoog kunt u bepalen of niet PM sessies automatisch gesloten worden tijdens een Werkplek herstart of bij 'Uitgebreid Afsluiten' en welke methode gebruikt moet worden om ze af te sluiten.

Let op dat, wat u hier ook opgeeft, het alleen betrekking heeft op niet PM sessies; PM vensters zullen nooit afgesloten worden via de hier opgegeven methodes.

"Niet PM sessies" is de term die gebruikt wordt voor alle sessies die niet bestuurd worden door de Presentation Manager, zoals &os2; en DOS tekstmode sessies in een VIO venster of in volledig scherm mode evenals &winos2; sessies. Zie: Sessietypen voor meer informatie.

De instellingen die u hier opgeeft, zullen de Automatisch sluiten van niet PM sessies instelling, van de hoofd notitieblok pagina van de Werkplek, negeren.

Om de afsluitmethode op te geven voor een specifieke sessie, dient u de volgende stappen uit te voeren:

  1. Druk op de "Nieuw" knop om een nieuw onderwerp te maken, dat eerst "???" zal heten.
  2. Voer de naam in van de sessie welke u wenst in te stellen voor het respectievelijke invoerveld. U moet de naam van de sessie exact invoeren, zoals het in het &os2; taakoverzicht (of VIO vensternaam) voorkomt, dus de beste manier om dit te bereiken is om de sessie te openen en dan de naam te reproduceren in het invoerveld.

    U mag echter de naam afkorten en de sessienaam vergelijking tijdens het Afsluiten of de Werkplek herstart is niet hoofdlettergevoelig.

    Hier is een voorbeeld:
    als u de sessie genaamd "&os2; window (CMD.EXE)" wilt sluiten, mag u ofwel "&os2;", "os/2 window (cmd.exe)" ofwel "&os2; WiNdOw" invoeren. Al deze mogelijkheden zullen werken. U zult echter wel meer dan een enkel karakter moeten invoeren, want anders zou &xshutdown; uw instellingen wel eens kunnen toepassen op een andere sessie die dezelfde eerste karakters heeft.

  3. U kunt dan kiezen wat &xshutdown; met de sessie zou moeten doen: Let op dat geen van deze methodes de gegevens van die sessie zal opslaan. Als u wilt dat de gegevens van een bepaalde sessie moeten worden opgeslagen, dan moet u zijn naam niet invoeren in deze dialoog. Ook zal het "Automatisch sluiten van niet PM sessies" op hoofd notitieblok pagina van de Werkplek niet geactiveerd moeten zijn .