Om een archief/reservekopie terug te zetten die door het Workplace Shell archiveringsmechanisme
is gemaakt, druk u op Alt-F1 op het moment dat een klein venster met
"&os2short;" wordt getoond tijdens het opstarten van het systeem.
Zie de xWorkPlace User Guide and Reference voor een introductie van deze mogelijkheid.
Nogmaals, deze uitgebreide pagina verandert het archiveringsmechanisme zelf niet; het
bepaalt alleen of het maken van archieven/reservekopie‰n is ingeschakeld, op de wijze die u hier
heeft aangegeven.
De Werkplek archiveren; instelling bepaalt of &xwp; werkelijk enige
archivering zal uitvoeren.
De Werkplek archiveren: instelling bepaalt of er een reservekopie van de werkplek
wordt gemaakt.
Als deze instelling is ingeschakeld, kunt u in detail bepalen wanneer van uw Werkplek een archief/reservekopie moet worden gemaakt. Merk op dat al deze instellingen alleen maar worden uitgevoerd terwijl de Werkplek aan het opstarten is. U zult daarom de Werkplek opnieuw moeten starten om alle wijzigingen te zien:
OS2.INI en OS2SYS.INI bestanden. Gedurende de Werkplek start
wordt een aantal controle berekeningen uitgevoerd om te bepalen hoeveel de inhoud van deze
bestanden, t.o.v. de vorige Werkplek start zijn gewijzigd.Bedenk dat dit alleen de werkelijke kalender datum controleert, niet de hoeveelheid tijd (b.v. uren) die er verlopen zijn. Als u de Werplek ‚‚n minuut na middernacht start wordt van de Werkplek een reserve kopie gemaakt, zelfs als dat al gebeurd is even v¢¢r middernacht.
Met Behoud xxx reservekopie‰n kunt u opgeven hoeveel reservekopi‰n er moeten worden bewaard in de 'Archives' directory. Standaard is dat 3, maar u kunt, theoretisch, tot 9 reservekopi‰n bewaren. Echter, als dit aantal meer is dan 3, zal het standaard scherm, dat verschijnt wanneer u Alt-F1 indrukt tijdens het starten van het systeem, gedeeltelijk onleesbaar zijn omdat de erbij komende archiefinformatie er voor zorgt dat de bovenzijde van het scherm verdwijnt. Het is niet erg, maar het staat vreemd.
Als Toon bij iedere systeem start is geselecteerd, laat het systeem automatisch het venster "Herstel opties" zien en u hoeft dan niet, tijdens het opstarten, op Alt-F1 te drukken om het te zien.
Gebruik Tijdsduur om aan te geven hoe lang het systeem, tijdens het opstarten, het "Herstelopties" venster moet laten zien. U kunt geen waarde opgeven als geen waarde opgeven indien "Altijd afbeelden bij opstarten" niet is geselecteerd.
U kunt een tijdsduur instellen van 0 tot 999 seconden. Als u 0 opgeeft, zal het systeem niet
starten totdat u een keuze heeft gemaakt uit het 'Herstelopties' venster.
Als u een tijdsduur selecteert tussen 1 en 999, wordt het venster "Herstelopties" afgebeeld totdat
het aantal seconden dat u heeft gespecificeerd is verlopen of totdat u een hersteloptie kiest, wat het
eerste komt. Als de tijdsduur verstrijkt voordat u een hersteloptie kiest, gaat het systeem door met
opstarten en gebruikt de huidige actieve systeembestanden.