Als deze keuze is uitgeschakeld, zal &xshutdown; u een bevestigingsvenster laten zien telkens wanneer het probeert een sessie te sluiten die niet automatisch valt te sluiten. Dit heeft betrekking op alle niet Presentation Manager sessies, b.v. &os2; tekstmode, DOS en &winos2; sessies. U krijgt dan de mogelijkheid om de gegevens op te slaan voordat de sessie wordt gesloten.
Als deze instelling geactiveerd is, zal &xwp; deze sessies afsluiten zonder verdere opmerkingen. U krijgt dan geen kans om gegevens op te slaan. Gebruik deze instelling met voorzichtigheid.
Let op: deze instelling heeft alleen effect als de "Uitgebreid Afsluiten" of "Herstart Werkplek"
mogelijkheden geactiveerd zijn.