Bij het afsluiten van uw systeem zullen alle gevoelige gegevens in uw systeem geheugen
permanent opgeslagen worden op uw schijf voordat u uw computer kunt uitzetten.
Dit verzekert ook dat uw Werkplek netjes opgeslagen wordt.
Waarschuwing: Het is absoluut noodzakelijk om deze procedure altijd uit te voeren
voordat u uw computer uitzet. Schakel nooit de netspanningsschakelaar op uw computer
zomaar uit, want anders kunnen sommige van uw gegevens wellicht niet netjes
opgeslagen worden op schijf en verloren gaan, of u kunt uw Werkplek kwijt raken.
Om het afsluiten te starten, doet u het volgende:
- Verplaats uw muis naar een leeg gebied van uw Werkplek.
- Druk op muis knop 2 om het &popmenu; van de Werkplek te openen.
- Selecteer "Afsluiten" in het menu.
Als alternatief kunt u de "Afsluiten" knop indrukken op ofwel het
&xcenter; ofwel het
&warpcenter;.
Het Uitgebreid Afsluiten (&xshutdown;) van &xwp; biedt een aantal extra mogelijkheden
boven &os2; zijn standaard afsluit procedure, zoals het automatisch herstarten van uw
computer, APM uitschakelen (als dat ondersteunt wordt door uw computer),
en de mogelijkheid om de afsluit procedure af te breken.
&xshutdown; kan geactiveerd worden in het
"&xwp; Instellingen" object.
Als u bevestigingen geactiveerd heeft in de "&xshutdown;" pagina in de Werkplek zijn
instellingen notitieblok,
dan zult u de
&xshutdown; bevestigingsdialoog zien
na het starten van het afsluiten.
Let op: Standaard, na het starten van het afsluiten, zal &os2; een bevestigingsboodschap
laten zien en dan alle programma's en apparaten afsluiten. Als het afsluiten klaar is, zal het
i een boodschap geven dat het veilig is om uw computer uit te schakelen.
In plaats daarvan, kunt u er voor kiezen om eComStation zijn Uitgebreid Afsluiten functionaliteit
te gebruiken, die u de mogelijkheid biedt om automatisch uit te schakelen of uw computer te
herstarten als uw apparatuur dat ondersteund.
Om dit te activeren, open de &link_lookfdr; en dan
"eStyler".
Zie voor gerelateerde informatie, de onderstaande lijst: