Als deze keuze uitgeschakeld is, zal &xshutdown; u een bevestigingsvenster laten zien telkens wanneer het probeert een sessie te sluiten die niet automatisch valt te sluiten. Dit heeft betrekking op alle niet Presentation Manager sessies, b.v. &os2; tekst mode, DOS en &winos2; sessies. U krijgt dan de mogelijkheid om de gegevens op te slaan voordat de sessie wordt gesloten.
Als deze instelling geactiveerd is, zal &xwp; deze sessies afsluiten zonder verdere opmerkingen. U krijgt dan geen kans om gegevens op te slaan. Gebruik deze instelling met voorzichtigheid.
Let op dat deze instelling alleen effect heeft als de Uitgebreid Afsluiten of Herstart Werkplek mogelijkheden
geactiveerd zijn.