Om boxen „r avaktiverad, kommer &xshutdown; att visa dig ett bekr„ftelsef”nster varje g†ng som den f”rs”ker att st„nga av en session som inte kan avslutas automatiskt. Detta g„ller alla icke-Presentation Manager sessioner, m.a.o. &os2; textbaserade, DOS och &winos2; sessioner. Du kommer sedan att f† en chans att spara data innan en session st„ngs.
Om den h„r inst„llningen „r aktiverad, kommer &xshutdown; att d”da sessionerna utan ytterligare †tg„rder. Du kommer inte att f† n†gon chans att spara data. Anv„nd inst„llningen med f”rsiktighet.
Notera att inst„llningen endast har n†gon effekt om funktionerna Ut”kad Avst„ngning eller starta om Skrivbordet
„r aktiverade.